La Loba Concept

voor vrouwen in de overgang

Monique Mae een echte Hollandse Curandera

De overgang is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. De overgang, een afsluiting van de vruchtbare periode van een vrouw.

Rond de menopauze (menopauze betekent letterlijk: de laatste menstruatie) stop je met menstrueren en maakt het lichaam zich klaar voor de volgende fase in je leven. Hormonaal neemt je lichaam een loopje met je. Heb je steeds vaker last van een kort lontje (stemmingswisselingen tot aan depressieve buien en woede-uitbarstingen). Terwijl je naar jouw idee altijd zo evenwichtig was, word je herinnerd aan oude pijnen waarvan je dacht dat je die verwerkt had. Word je geplaagd door vergeetachtigheid, heb je meer moeite dan voorheen met het onthouden van afspraken of het opdreunen van namen. Raak je de draad midden in een zin kwijt en kun je niet op woorden komen.

Zoek de wijze vrouw in je, wordt de vrouw die je wilt zijn.

Ben je klaarwakker in de nacht, en sta je vermoeid of moeizaam op (spier- en gewrichtspijnen). En dan heb je ook nog een baan, een partner, puberkinderen en verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren, lukt niet meer.

La Loba gaat over hoe hervinden wij de wolvin in onszelf. In elke vrouw bevindt zich een oerkracht, een wild en natuurlijk wezen dat in verbinding staat met oude wijsheid. Het is een krachtige energie die onze instincten voedt. Als het leven van een vrouw wordt gekenmerkt door stagnatie en verveling, is het de hoogste tijd dat de wilde, natuurlijke vrouw te voorschijn komt. (De ontembare vrouw , Clarissa Pinkola Estés)

Hoe zou het zijn de overgang te accepteren als transformatieproces. Dat je zelfbeeld, activiteiten en gedachten zijn niet langer gebaseerd op de goedkeuring van je familie en omgeving, net als de wijze vrouw. Ze is een vrije, onafhankelijke vrouw die gaat en staat waar ze wil en haar eigen leven bepaalt. En deze fase te zien als een periode in je leven waarin je oude zooi mag gaan opruimen, waarin jij mag gaan bepalen hoe je de volgende fase in stapt.

De Leeuwenpoort - Wolf